Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

15. 11. 2023. 22:20 >> 22:20

FRONTEKS

Neregularni prelazi granica EU dostigli najviši nivo od 2015.

Broj neregularnih prelazaka na spoljnim granicama Evropske unije (EU) u prvih deset mjeseci ove godine dostigao je oko 331,6 hiljada, saopštila je Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu – Fronteks.

Kako prenosi Ansa, to je najveći ukupan broj za taj period od 2015. godine, a centralni Mediteran ostao najprometnija migratorna ruta.

Fronteks je saopštio da je više od 143,6 hiljada ljudi stiglo preko centralnomediteranske rute, između sjeverne Afrike i Italije, od januara do oktobra, što je najveći ukupan broj u navedenom periodu za proteklih osam godina.

„Pomorski prelazi i dalje predstavljaju ekstremne opasnosti“, saopštio je Fronteks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније