Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Politika ]

30. 10. 2023. 16:55 >> 17:02

ESKALACIJA PROFITA

Volstrit se nada profitu zbog rata na Bliskom istoku

Ujedinjene nacije upozorile su da postoje jasni dokazi da su „možda počinjeni ratni zločini” u eksploziji nasilja u Izraelu i Gazi. U međuvremenu, Volstrit se nada eksploziji profita izazvanog pokretanjem ratnih operacija na Bliskom istoku.

„Morgan Stenli” i TD Banka nadaju se povećanim zaradama u aeronautici i prodaji oružja nakon povećanja vrijednosti za sedam procentnih poena od početka sukoba između Izraela i Hamasa.

Tokom razgovora o zaradama u trećem kvartalu analitičari iz „Morgan Stenlija” i TD Banke primijetili su ovu potencijalnu eskalaciju profita od najnovijeg sukoba i postavili neobično gruba pitanja o finansijskoj koristi od rata između Izraela i Hamasa.

Broj mrtvih, koji do sada iznosi više od 8.000 Palestinaca i oko 1.400 Izraelaca, izgleda da nije bio na umu Kai von Rumoru, generalnom direktoru i višem istraživačkom analitičaru specijalizovanog za vazduhoplovnu industriju.

Džo Bajden je od Kongresa zatražio 106 milijardi dolara vojne i humanitarne pomoći za Izrael i Ukrajinu. Ovaj novac bi mogao da bude blagotvoran za sektore vazduhoplovstva i naoružanja koji su zabilježili rast vrijednosti od 7 procentnih poena neposredno nakon Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra i početka izraelskog bombardovanja Gaze.

„Hamas je stvorio dodatnu potražnju, imamo ovaj zahtjev od 106 milijardi dolara od predsjednika“, rekao je fon Rumor.

„Situacija u Izraelu je očigledno užasna, iskreno, i ona koja se tek razvija dok mi pričamo“, odgovorio je Džejson Ejken, izvršni potpredsjednik kompanije za tehnologije i glavni finansijski direktor.

„Ali mislim da ako pogledate potencijal povećane potražnje koji proizilazi iz toga rata, najviše se ističe onaj koji je na strani artiljerije.”

Kristin Livag, šef odjeljenja za vazduhoplovstvo i odbrambeni kapital kompanije „Morgan Stenli” ima sličan stav o mogućem povećanju zarada zahvaljujući ratnom sukobu na Bliskom istoku.

„Gledajući zahtjev Bijele kuće za dodatno finansiranje od 106 milijardi dolara, imate opremu za Ukrajinu, vazdušnu i protivraketnu odbranu za Izrael kao i dopunjavanje zaliha i za jedne i za druge. Izgleda da se ovo prilično uklapa u portfelj „Rejteon difensa” , rekao je Livag.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније