Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Hina/Rojters/N1 ]

30. 09. 2023. 12:22 >> 12:21

AUSTRALIJA

Kit udario i preokrenuo brod, poginula jedna osoba

Jedan je muškarac preminuo, a drugi je u bolnici u Australiji nakon što je kit udario i preokrenuo njihov brod tokom ribolovne ekspedicije, saopštile su vlasti.

Policija je saopštila da je jedan muškarac izvučen bez svijesti iz zaliva Botani, u blizini obale Sidneja, ali je kasnije umro, dok je drugi prebačen u bolnicu u stabilnom stanju.

„Kit je bio umiješan, ko god je mislio da će se to dogoditi, to je užasno tragično“, rekla je ministarka policije Novog Južnog Velsa Jasmin Ketli.

Državni ministar hitnih službi Džihad Dib rekao je da je to bila „apsolutna čudna nesreća“.

Čamac je „vjerovatno udario kit, uletio i unutra, uzrokujući da se čamac nagne, izbacujući obojicu muškaraca“, rekla je policija u saopštenju. Nije identifikovala vrstu kita.

Prostrana australijska obala ugošćuje 10 velikih i 20 manjih vrsta kitova. Dok su ljudske smrti uzrokovane kitovima u regionu retke, Australija i susedni Novi Zeland žarišta su masovnog nasukavanja kitova na plažama.

Osam Danaca spaseno je u junu kada se njihova jedrilica prevrnula u Tihom okeanu nakon sudara s jednim ili dva kita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније