Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

13. 09. 2023. 18:17 >> 18:18

FRANCUSKA AGENCIJA

Traže povlačenje Ajfona 12 sa tržišta zbog visokog zračenja

Agencija za tehnološki nadzor francuske vlade naredila je danas povlačenje sa tržišta telefone Ajfon (iPhone) koje proizvodi kompanija Epl (Apple) zato što emituje previsok nivo elektromagnetnog zračenja.

Ta agencija, koja nadgleda radio-električne frekvencije ali i izloženost elektromagnetnom zračenju, saopštila je da je Epl dužan da "svim raspoloživim sredstvima brzo otkloni kvar".

U saopštenju se navodi da će Agencija pratiti koje će izmjene kompanija napraviti na tom modelu telefona i da će, ukoliko procijeni da zračenje nije smanjeno, "Epl morati da povuče" i telefone koji su već prodati.

Agencija je nedavno mjerila zračenje 140 modela telefona a među njima i Eplov Ajfon 12. Tokom testiranja dvanestice otkriveno je da, dok telefon drži u ruci ili džepu, čovjek apsorbuje 5.74 vata po kilogramu elektromagnetne energije.

Po zakonima koje propisuje Evropska unija dozvoljena je apsorpcija 4.0 vata po kilogramu, što Ajfon 12 emituje tek kada se drži u jakni ili torbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније