Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

13. 09. 2023. 09:41 >> 09:41

ČETIRI UREĐAJA

Apple predstavio iPhone 15 seriju

Kompanija Apple je, u okviru svog Wonderlust događaja, predstavila najnoviju iPhone 15 seriju telefona.

Predstavljena su četiri uređaja - iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Najbitnije informacije su da ovogodišnji modeli stižu sa USB-C priključkom umjesto Lightning Porta, prenosi B92.

Takođe, Dynamic Island otvor je sada dostupan na svim modelima – i standardnim i Pro.

Dva "osnovna" modela u novoj liniji su iPhone 15 15 i iPhone 15 Plus, poput prošlogodišnjih, a u najvećoj mjeri predstavljaju prerađene verzije svojih prethodnika, uz nekoliko izmjena.

Apple je tokom prezentacije istakao da iPhone 15 krasi novi dizajn. Ovo se u najvećoj mjeri odnosi na Dynamic Island otvor.

Novi telefoni stižu bez telefoto kamere i nemaju okvir od nerđajućeg čelika. S druge strane novitet je da sada i slabiji iPhone-i imaju Dynamic Island otvor, koji je prošle godine debitovao na 14 Pro i 14 Pro Max Max modelima.

Dizajn krase zaobljene ivice okvira, a boja je implementirana i u ispupčenje za kamere. Dostupan je u roze, žutoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji.

Novi sistem kamera na iPhone 15 modelu krasi glavni senzor od 48MP, sa 100 odsto Focus Pixelima i F/1.6 otvorom blende. Telefoto kamera od 12MP koristi senzorski OIS. Dostupno je 2x zumiranje i mogućnost snimanja 4K videa.

Apple je napomenuo da baterija traje još duže, ali nije objavio koliki je njen kapacitet.

Apple je zvanično objavio da iPhone 15 serija stiže sa USB-C priključkom. Kompanija se prebacuje na USB-C punjenje i za svoje AirPods Pro slušalice.

Napredniji modeli u svakoj iPhone liniji nose prefiks Pro, a za ovogodišnje modele izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, kaže da su "najviše pro koje je kompanija kreirala do sada".

Za izradu iPhone 15 Pro modela Apple je koristio titanijum, što ih čini najlakšim Pro modelima ikada. Krase ih nove konturne ivice, kao i najtanji okviri oko ekrana ikada viđeni na iPhone-u.

Apple je objavio cijene za tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koje uključuju pogodnosti od operatora telekomunikacionih usluga.

iPhone 15 košta 799 dolara za početni model, dok iPhone 15 Plus ima cijenu od 899 dolara.

Jači Pro modeli stižu sa cijenama od 999 dolara za iPhone 15 Pro (128GB početni model) i 1,2 hiljade dolara za iPhone 15 Pro Max (256GB početni model).

Nova iPhone 15 serija će se u pretprodaji naći od petka, a isporuka u slobodnu prodaju kreće od 22. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније