Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ rtcg.me ]

17. 07. 2023. 14:33 >> 14:37

TURSKI LIDER

Erdogan kaže da je spreman da se sastane sa Asadom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u ponedjeljak, 17. jula, da je otvoren za sastanak sa sirijskim predsjednikom Bašarom al Asadom, ali da je povlačenja turskih trupa sa sirijske teritorije kao preduslov za razgovore "neprihvatljiv"

Turska je bila najveći vojni i politički saveznik sirijske opozicije, koja kontroliše poslednji bastion pobunjenika na sjeverozapadu Sirije.

Ankara je postavila desetine baza i rasporedila hiljade vojnika u sjevernoj Siriji, sprečavajući sirijsku vojsku, koju podržava Rusija, da ponovo zauzme region, podsjeća agencija Rojters.

Obraćajući se novinarima u Istanbulu uoči odlaska u trodnevnu posjetu Saudijskoj Arabiji, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Erdgoan je rekao da Turska nikada nije "zatvarala vrata" za razgovore sa sirijskom vladom.

"Možemo da održimo samit četiri strane (sa Sirijom, Rusijom i Iranom), a takođe sam otvoren za sastanak sa Asadom. Ovdje je važan njihov pristup prema nama“, rekao je Erdogan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније