Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

09. 04. 2023. 22:53 >> 22:53

INDONEZIJA

Treći veliki kit uginuo nasukan na plaži

Jedan kit dugačak 17 metara uginuo je pošto s nasukao na plaži ostrva Bali u Indoneziji, saopštio je danas zvaničnik za zaštitu prirode.

To je treći kit koji se za nešto više od nedjelju dana nasukao i uginuo.

Stručnjaci za zaštitu prirode namjeravaju da obdukcijom utvrde uzrok smrti kita, mada kažu da je mršav i izgleda bolestan.

U srijedu je jedan 18-metarski kit nađen živ nasukan na plaži na istoj, istočnoj obali Balija, pa je odsukan i pušten, ali je bez vidljivih povreda uginuo nekoliko sati kasnije na drugoj plaži.

Prvog dana aprila jedan 11-metarski kit je nađen mrtav nasukan na plaži na jugu Balija.

Jedan kit je 2018. godine nađen mrtav s više od 100 platičnih čaša i 25 plastičnih kesa u želucu, što ukazuje na dramatične posljedice bacanja smeća u mora jugoistočne Azije.

Smatra se da je u tom regionu Indonezija druga po bacanju smeća u more, posle Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније