Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.Г. [ Beta ]

29. 10. 2022. 19:11 >> 19:10

VOZ OD 100 VAGONA

Švajcarska: Svjetski rekord po dužini putničkog voza

Švajcarska željeznička kompanija namjerava da danas postavi svjetski rekord: najduži putnički voz će proći jednom od najspektakularnijih pruga kroz Alpe.

Kompanija Retijan relvej (Rhaetian Railway) planira da proveze voz dugačak 1,9 kilometara od 100 vagona i četiri lokomotive rutom Albula-Bernina.

Ta ruta je upisana u Spisak svjetske baštine Uneska od 2008. godine i prolazi kroz 22 tunela, preko 48 mostova, uključujući i čuveni Landvaser vijadukt.

Putovanje duž 25 kilometara pruge traje jedan sat.

Direktor Željeznice Renato Fašati rekao je da postavljanje rekorda ima za cilj da istakne švajcarske inženjerske podvige i da proslavi 175 godina švajcarske željeznice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније