Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 02. 2013. 08:48 >> 08:43

VOJNA INTERVENCIJA?

Izraelski mediji: Napad na Iran u junu

Predsjednik SAD Barak Obama mogao bi izdati naređenje za napad na Iran već u junu ove godine, tvrde izraelski mediji.

Obama će iskoristiti predstojeći sastanak sa premijerom Netanjahuom kako bi razmotrili vojni udar na Iran, tvrdi izraelski Kanal 10.

Prema tvrdnjama tog medija, Obama smatra da će se uslovi za vojni napad stvoriti u junu.

Izrael već duže vremena predlaže Bijeloj kući da iskoristi svoju vojnu moć kako bi zaustavila iranski nuklearni program. Ovakvi zahtjevi su odbijeni od strane Obamine administracije. Međutim, prema najnovijim navodima, SAD bi konačno mogle da odgovore snažnije na iranske nuklearne ambicije.

„U kontaktu sam sa premijerom Netanjahuom sve vrijeme. Shvatam i dijelim njegov stav da Iran ne smije da razvije nuklearno oružje. To bi bila prijetnja za nas, na Izrael, za cijeli svijet,“ rekao je Obama tokom jednog intervjua izraelskim medijima.

Trenutno pet članova Savjeta bezbjednosti UN  pregovara sa iranskim zvaničnicima u Kazahstanu, kako bi postigli diplomatski dogovor o nuklearnoj krizi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније