Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

05. 08. 2022. 09:51 >> 09:48

PORUKA LAVROVA

Rusija spremna da razgovara o razmjeni zatvorenika

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da je Moskva spremna da razgovara sa Vašingtonom o razmjeni zatvorenika u kojoj bi bila uključena američka košarkašica Britni Grajner (Brittney Griner) i to putem kanala komunikacija na nivou predsjednika.


"Spremni smo da razgovaramo o tom pitanju, ali samo u okviru kanala (komunikacija) koji su dogovorili predsjednici (Vladimir) Putin i (Džozef) Bajden", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Kambodži.

On je rekao da postoji specijalni kanal koji su predsjednici dogovorili i da uprkos nekih javnih izjava taj kanal je i dalje potpuno aktuelan.

"Ako Amerikanci odluče i dalje da učestvuju u javnoj diplomatiji i daju bombastične izjave... to je njihova stvar i čak njihov problem", rekao je Lavrov navodeći da Vašington "ne uspijeva" da radi "smireno i profesionalno" na brojnim pitanjima.

Ruski sud je juče osudio američku košarkašicu Britni Grajner na devet godina zatvora zbog posjedovanja droge, što je teška kazna koja otvara put mogućoj razmjeni zatvorenika između Moskve i Vašingtona.

Prošle nedjelje šef američke diloplomatije Entoni Blinken i njegov kolega Sergej Lavrov imali su prve razgovore od početka ruske ofanzive u Ukrajini.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније