Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Iv.P/N1 ]

10. 07. 2022. 15:42 >> 15:47

NJEMAČKA

Mjere štednje energije i u Bundestagu

Njemački parlament Bundestag i parlamenti saveznih pokrajina planiraju u okviru mjera štednje energije da snize temperaturu grijanja zimi i manje da hlade prostorije tokom ljeta.

“Efikasnost državnih institucija se mora zagarantovati, ali pored toga nema nikakvih tabua što se tiče štednje energije“, rekao je ministar privrede savezne pokrajine Berlin Štefan Švarc.

Njemački mediji javljaju da je Odbor poslanika Bundestaga za opšta pitanja krajem sedmice donio odluku da se sve prostorije saveznog parlamenta zimi više ne griju na 22, nego na 20 stepeni.

Istovremeno, u ljetnim mjesecima, stotine prostorija rashlađivaće se na 26, a ne na 24 stepena Celzijusovih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније