Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

07. 07. 2022. 09:42 >> 09:40

BRENDON LUIS

Nove ostavke Džonsonovoj vladi, povukao se ministar za Sjevernu Irsku

Britanski državni sekretar (ministar) za Severnu Irsku Brendon Luis je podnio ostavku, navodeći "etičke razloge", a to se dešava usred akutne političke krize u vladi Borisa Džonsona, jer su to učinili i ministri trezora, bezbjednosti i nauke Helen Vajtli, Damian Hinds i Džordž Friman.

Luis je premijeru rekao da ostavku podnosi sa „žaljenjem“, ali i da podijeljena Konzervativna partija ne može da pobijedi na izborima, prenosi BBC.

"Odluka o napuštanju vlade nikada se ne donosi olako, posebno u tako kritičnom trenutku za Sjevernu Irsku. Odvojio sam mnogo vremena da razmotrim ovu odluku, pošto sam vam sinoć opširno izložio svoj stav. Izašao sam i branio ovu vlast i javno i privatno. Međutim, sada smo prošli tačku bez povratka“, napisao je Luis.

Ministar nauke Džordž Friman napisao je premijeru Džonsonu da više nema povjerenja u vođstvo.

Iako nije eksplicitno rekao da napušta funkciju ministra, naveo je da mu je bila „velika čast služiti zemlji, kruni i Konzervativnoj stranci u Vladi“.

Ministar bezbjednosti Damian Hinds najavio je ostavku, napisavši da je „zbog države i povjerenja u demokratiju neophodno imati promenu rukovodstva“.

Ministarka trezora Helen Vajtli je u svom pismu o ostavci premijeru napisala da se poslednjih mjeseci zalagala za to da Boris Džonson nastavi funkciju, ali da je ograničen broj puta kada je moguće „izviniti se i nastaviti dalje“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније