Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

30. 05. 2022. 16:02 >> 16:00
2

STOLTENBERG PORUČIO

NATO podržava pravo Ukrajine na samoodbranu

NATO podržava Ukrajinu da ostvari svoje pravo na samoodbranu, sadržano u povelji Ujedinjenih nacija, rekao je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je, na obilježavanju 40. godišnjice pristupanja Španije Alijansi, rekao da da je NATO spreman da brani svaki pedalj savezničke teritorije od bilo koje prijetnje iz bilo kog pravca, prenosi Rojters.

Stoltenberg je konstatovao da će eskalacija sukoba u Ukrajini zasjeniti istorijski skup u Madridu, dok se ukrajinske snage bore da zadrže razrušeni grad Sjeverodonjeck u oblasti Luganjsk, žarište ofanzive kojom Moskva pokušava da preuzme kontrolu nad regionom Donbasa.

"Na skupu u Madridu zacrtaćemo put u narednu deceniju, resetovaćemo našu strategiju odvraćanja i odbrane u opasnijem globalnom okruženju", rekao je generalni sekretar NATO-a.

Španski premijer Pedro Sančes govorio je o podršci NATO-a Ukrajini i poručio da ruski predsjednik Vladimir Putin neće ostvariti svoje ciljeve u Ukrajini.

"Odlučna podrška Ukrajini je jedini način da se osigura da Evropa i svijet koji smo izgradili imaju izvjesniju budućnost", rekao je Sančez.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније