Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

07. 01. 2022. 20:16 >> 20:17

NAJVIŠA PLANINA

Erupcija vulkana na arhipelagu Galapagos

Vulkan na najvišoj planini arhipelaga Galapagos danas je izbacivao lavu i oblake pepela iznad Tihog okeana, saopštio je ekvadorski Geofizički institut.

Oblak gasa i pepela iz vulkana Vuk dostigao je visinu od 3.793 metra nadmorske visine, poslije erupcije koja je počela u noći sa srijede na četvrtak po lokalnom vremenu.

Erupcija nije dovela do neposredne opasnosti za stanovnike naseljenih mjesta koja se nalaze na suprotnoj strani ostrva Izabela, najvećeg u arhipelagu Galapagos.

Vulkan Vuk, visok 1.701 metar, jedan je od brojnih aktivnih vulkana na ostrvima Galapagos, udaljenim oko 1.000 kilometara od kopna Južne Amerike. Prethodna erupcija je bila 2015.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније