Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

02. 01. 2022. 17:46 >> 17:46

POREMEĆAJI U AVIO-SAOBRAĆAJU

U svijetu otkazao više od 3.000 letova, najviše u SAD

Širom svijeta danas je otkazano više od 3.000 letova, od čega su više od polovine američki, što je dodatno pogoršalo praznične poremećaje u aviosaobraćaju izazvane širenjem omikron soja korona virusa i lošim vremenskim uslovima.

Do sada je otkazano više od 3.300 letova, među kojima 1.900 prema, iz i u SAD, prema vebsajtu Flajtaver (FlightAware.com), a veliki broj letova je odložen, prenosi Glas Amerike.

Božić i Nova godina su praznici tokom kojih se obično najviše putuje, ali je brzo širenje veoma zaraznog omikrona dovelo do naglog rasta zaraženih korona virusom, te velikog broja članova posade aviona u karantinu, zbog čega su aviokompanije primorane da otkazuju letove.

Saobraćajne službe širom SAD takođe privremeno ukidaju ili smanjuju usluge zbog nedostatka osoblja.

Omikron je doveo do rekordnog rasta inficiranih u svijetu i ograničio novogodišnje slavlje u velikom broju zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније