Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

ртцг.ме

07. 09. 2023. 06:32 >> 16:40
3

REZULTATI AERODROMA

U Podgorici milioniti putnik u avgustu, pomak i u Tivtu

Aerodromi Crne Gore su u prvih osam mjeseci ove godine godine opslužili 1.752.657 putnika što je 35 odsto više u odnosu na 2022. godinu, odnosno na 93 odsto rezultata iz 2019. godine. Prvi put od otvaranja Aerodroma Podgorica, milioniti putnik tokom godine opslužen je već 14. avgusta, čime je za 40 dana popravljen rekord iz 2019. godine. To su kazali su Portalu RTCG iz Aerodroma Crne Gore.

Navode i da je u istom periodu na Aerodromu Podgorica opsluženo 1.125.270 putnika, što je 36 odsto više u odnosu na 2022. godinu, odnosno 27 odsto više nego 2019. godine.

Na Aerodromu Tivat je do 31. avgusta opsluženo 627.387 putnika što je 32 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine, odnosno to je na 62 odsto rezultata iz 2019. godine.

"Razmotriti sve mjere podsticanja cjelogodišnjeg aviosaobraćaja"

Govoreći o lou kost kompanijama koje od jeseni obustavljaju neke letove sa crnogorskih aerodroma, iz ACG saopštili su da takve kompanije u poslovanju često mijenjaju baze i rute, ali da je neophodno da se svi državni organi učestvuju u podsticanju cjelogodišnjeg avio saobraćaja.

"LCC (lou kost karier) kompanije posluju po biznis modelu koji se ogleda u relativno čestim korekcijama koje se odnose na frekvencije i rute, pa čak i promjenama vezanim za baze. ACG nastavljaju da, u mjeri svojih mogućnosti, traže prostor za snaženje postojećih i razvoj novih ruta, uz poziv svim zainteresovanim stranama, a prije svega turističkoj privredi i relevantnim državnim organima, da aktivno razmotre sve mjere podsticanja cjelogodišnjeg aviosaobraćaja", navode iz ACG.

Navode da u kontekstu potencijala za cjelogodišnju aviodostupnost, tržišta Crne Gore i regiona, osim određenih sličnosti, se po mnogo čemu razlikuju.

"To treba imati u vidu prilikom tumačenja statističkih podataka. Crna Gora je profilisana kao sezonska turistička destinacija, pa je i aviosaobraćaj ogledalo te sezonalnosti", kazali su iz ACG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније