Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

14. 12. 2021. 23:06 >> 23:09

BLINKEN KAZAO

Postoji alternativa ako propadnu pregovori sa Iranom

Sjedinjene Američke Države  (SAD) pripremaju alternative ukoliko propadnu pregovori o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma, izjavio je šef američke diplomatije Entoni Blinken u Džakarti, gdje se nalazi u sklopu turneje po regionu jugoistočne Azije. Blinken je, kako je prenio AFP, naveo da vrijeme ističe a da Iran još nije uključen u prave pregovore.

„Ukoliko ne dođe do brzog napretka, iranski nuklearni sporazum će postati prazna ljuštura“, rekao je Blinken.

On je objasnio da Iran gubi dragocjeno vrijeme, braneći stavove koji su nespojivi za oživljavanje sporazuma iz 2015. godine.

Pregovori su ponovo započeli prošle nedjelje u pokušaju oživljavanja sporazuma iz 2015.godine između Irana i svetskih sila, iz kojih su se SAD povukle 2018. godine u vrijeme predsjednika Donalda Trampa. 

Iran tvrdi da samo želi da razvije civilne kapacitete, ali zapadne sile navode da iranske zalihe obogaćenog uranijuma to prevazilaze i da bi se mogle koristiti za razvoj nuklearnog oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније