Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

30. 04. 2024. 20:58 >> 20:57
Čitaj mi:

hamas saopštio da proučava predlog

Blinken pozvao Hamas da prihvati predlog primirja bez odlaganja

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas palestinski pokret Hamas da prihvati "bez daljeg odlaganja" predloženo primirje sa Izraelom, koje se dijelom odnosi i na oslobađanje talaca u Pojasu Gaze.

Hamas je ranije saopštio da proučava taj predlog.

"Nema više odlaganja, nema više izgovora. Sada je vreme za akciju", rekao je Blinken novinarima u Jordanu neposredno prije nego što je otišao u Izrael u okviru svoje sedme regionalne turneje od početka rata.

Bliken je rekao da bi dogovor trebalo da bude postignut uskoro.

Upitan o namjeri izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da pokrene kopnenu ofanzivu na Rafu, Blinken je odgovorio da je prioritet Vašingtona postizanje sporazuma o primirju.

"To je najbolji, najefikasniji način da se ublaži patnja i da se stvori okruženje u kojem se možemo nadati da ćemo krenuti ka nečemu što je zaista održivo i donosi trajni mir ljudima kojima je to očajnički potrebno", rekao je Blinken.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније