Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

08. 05. 2024. 14:50 >> 14:50

FRANCUSKA

Dan pobjede proslavljen u Parizu, Makron nije održao govor

Francuska je danas u Parizu proslavila 79. godišnjicu pobjede saveznika nad nacističkom Njemačkom 8. maja 1945. godine, prenio je pariski list "Figaro" (Le Figaro) i primijetio da ovog puta predsjednik Emanuel Makron nije održao uobičajeni govor na proslavi.

Kao što nalaže tradicija, predsjednik je odao poštu generalu Šarlu de Golu polaganjem vijenca na njegov spomenik, a zatim je uz pratnju Republikanske garde prošao avenijom Jelisejska polja do istorijskog spomenika Trijumfalne kapije gdje je zapalio plamen na grobu Neznanog junaka.

Makron je prošle godine održao govor potvrđujući vrijednosti slobode i mira, ali danas nije bilo govora - piše Figaro i pita da li je to možda zato što Makron danas treba da stigne u Marsej da zvanično dočeka Olimpijski plamen za Letnje olimpijske igre koji će od 26. jula do 11. avgusta biti u Parizu.

Na svečanosti povodom Dana pobjede u Parizu su bili premijer Gabrijel Atal, ministar odbrane Sebastijen Lekorni i vojni vrh.

Ta današnja proslava, kao i večerašnji doček Olimpijskog plamena su uz pojačane mjere bezbjednosti u cijeloj Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније