Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

11. 10. 2021. 16:25 >> 16:28

NAKON OSTAVKE

Austrija dobila novu vladu

Austrija je danas dobila novu vladu, dva dana nakon što je kancelar Sebastijan Kurc podnio ostavku jer se našao pod istragom za korupciju.

Novi kancelar Aleksander Šalenberg, dosadašnji šef diplomatije, položio je zakletvu pred predsjednikom Austrije Aleksanderom Van der Belenom, navodi Asošiejted pres.

Njega je na mjestu ministra spoljnih poslova naslijedio karijerni diplomata Mihael Linhart, dosadašnji ambasador u Parizu.

Šalenberg (52) je novinarima rekao da će učiniti sve što može da "zatrpa rovove" izazvane nedavnom krizom vlade.

On dolazi iz iste stranke kao Kurc, zbog čega se ne očekuje promjena smjera vladine politike.

Šalenberg je rekao da će nastaviti blisko da sarađuje sa Kurcom, sa kojim dijeli tvrde stavove o imigraciji.

Kurc (35) će ostati na čelu konzervativne Austrijske narodne stranke (OVP), a ubuduće će biti i šef njenog poslaničkog kluba u parlamentu, što znači da će ostati u središtu politike Austrije dok se bude borio protiv optužbi za korupciju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније