Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ B.B. ]

26. 08. 2021. 22:48 >> 22:54

ITALIJA

"Alitalija" odlazi u istoriju, stiže "ITA"

Italijanska nacionalna avio-kompanija, poznata "Alitalija", od noćas više zvanično neće postojati. Na njeno mjesto stiže "ITA" – Italia Trasporto Aereo.

Sredinom avgusta nova italijanska avio-kompanija "ITA" dobila je zvanični sertifikat kao kompanija koja posjeduje sve profesionalne i organizacione kapacitete koji su potrebni za sigurna putovanja vlastitim avionima.

"ITA" će zvanično početi sa letovima 15. oktobra sa 52 nacionalna aviona koji će letjeti na 45 destinacija i sa oko 3.000 zaposlenih.

Prema planovima nove kompanije, flota bi trebalo da dostigne broj od 78 aviona, a nakon 2022. godine avioni koji su napravljeni po sistemu stare tehnologije biće zamijenjeni onima nove generacije, tako da će do 2025. flota dostići 105 aviona.

"Alitalija" je imala 10.500 zaposlenih, dok će "ITA" raditi sa oko 3.000 ljudi, a plan je da se taj broj do 2025. godine poveća na oko 5.700 sa novom vrstom ugovora koja će omogućavati veću fleksibilnost i kompetitivnost.

Od noćas "Alitalija" više ne prodaje karte za letove nakon 15. oktobra. Ko je već kupio karte za datume poslije 15. može ili da je zamijeni ili će dobiti novac nazad. Svi putnici će dobiti instrukcije mejlom šta da rade sa kartom koja je već kupljena.

Milje poznate kao Mille Miglia Alitalia (akumulirani kilometri koji u određenom trenutku omogućavaju nižu cijenu ili poklon kartu) neće moći da budu prebačeni na novu avio-kompaniju.

Alitalia Loyalty, koja je za "Alitaliju" rukovodila programom sakupljanja milja, biće prodata preko javnog konkursa.

Od danas je aktivan i sajt nove kompanije na kojem je moguće kupiti karte za datume nakon 15. oktobra, kada će poletjeti i prvi avion nove italijanske kompanije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније