Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 06. 2021. 22:04 >> 22:12
1

PRIZNANJE ZA VIDEO

Specijalni "Pulicer" tinejdžerki koja je snimila ubistvo Flojda

Specijalna nagrada Pulicer dodijeljena je danas tinejdžerki čiji je video snimak smrti Afroamerikanca Džordža Flojda pod koljenom bijelog policajca pokrenuo globalni pokret protiv rasne nepravde i policijske brutalnosti.

Žiri za Pulicerove nagrade, najprestižnije američke novinarske nagrade, nagradio je 18-ogodišnju Darnelu Frejžer, zbog toga što je "hrabro snimila ubistvo Džordža Flojda, u videu koji je podstakao proteste protiv policijske brutalnosti širom svijeta ukazujući na presudnu ulogu građana u novinarskoj potrazi za istinom i pravdom".

Frejžer je imala 17 godina kada je snimila Flojdovu smrtu u maju 2020. godine, kada ga je privela policija Mineapolisa.

List Star Tribune iz Mineapolisa, dobio je Pulicerovu nagradu za udarne vijesti za pokrivanje ubistva Džordža Flojda 25. maja 2020. godine, i građanskih nemira koji su uslijedili u gradu.

Flojd, Afroamerikanac, umro je pošto ga je bijeli policajac Derek Šovin držao pritisnutog za vrat na zemlji devet minuta i 29 sekundi. Taj postupak je izazvao talas protesta prvo u Mineapolisu, a zatim širom SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније