Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

12. 05. 2021. 10:55 >> 10:56

AFERA IBICA

Pokrenuta istraga protiv Sebastijana Kurca

Protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i šefa njegovog kabineta Bernharda Bonelija pokrenuta istraga zbog sumnje da su dali lažni iskaz u aferi "Ibica".

Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i privrednog kriminala obavijestilo je Kurca i Bonelija da se protiv njih vodi istraga i da se oni vode kao osumnjičeni, prenio je sam Kurc u izjavi medijima.

Opozicione Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) i Neos podnijele su prijavu protiv Kurca i Bonelija.

Kurc i Boneli su, pred istražnom odbornom, rekli da nijesu bili uključeni u imenovanja šefa Austrijskog privrednog holdinga (OeBAG) Tomasa Šmida i devet članova Nadzornog odbora.

Tužilaštvo, s tim u vezi, ima očigledno drugačije viđenje, i može podnijeti zahtjev za krivično gonjenje.

Kurc je, na današnjoj konferenciji za štampu pred sjednicu vlade, rekao da očekuje da će Tužilaštvo podnijeti zahtjev za krivično gonjenje i da će morati pred sudiju, te tako dobiti priliku da iznese svoje viđenje stvari.

On je kazao da je pred istražnom odborom pokušao da doprinese rasvetljavanju stvari od prije nekoliko godina.

"Postala je uobičajena metoda da se u istražnom odboru podmetanjima podstiču tenzije. Brzo se pokušava nekome riječ staviti u usta i izokrenuti je, te ljude natjerati na lažne iskaze", objasnio je Kurc.

On je istakao da ne pomišlja na ostavku i da je uvijek na sva pitanja odgovarao držeći se istine. Zbog toga, kaže, ne može zamisliti da bude osuđen. Istakao je da je uvijek bio svjestan da je istraži odbor važno tijelo, kojem mora da odgovara.

Istovremeno je podsjetio i da se mnoga pitanja, koja su postavljena, tiču stvari koja su se dogodila prije mnogo vremena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније