Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 02. 2013. 15:02 >> 14:59

NA DAN ZALJUBLJENIH

Obama dobio čokoladicu u obliku mrtvog vojnika

Američki predsjednik Barak Obama je ove godine za Dan zaljubljenih dobio neobičan poklon, i to od pripadnika aktivističkog pokreta "Fresh Juice Party", poznatih po tome što nezadovoljstvo političkom situacijom izražavaju kroz pjesmu i igru. Na adresu američkog predsjednika stigla je kutija u kojoj se nalazila čokoladica u obliku mrtvog američkog vojnika.

Pokret "Fresh Juice Party" izrazio je protest povodom slanja američkih vojnika u rat, iz kog se mnogi od njih nikada ni ne vrate.

Na adrese predsednika Obame, američkih kongresmena i članova kabineta, poslato je 5.000 čokoladica oblikovanih u figurice mrtvih vojnika, sa vidljivim povredama i nedostatkom ekstremiteta.

U svakoj kutijici, pored vojnika, nalazio se i natpis "FUBAR", što u vojničkom slengu znači "nepopravljivo uništen". Članovi "Fresh Juice Party" pokreta smatraju da se Amerikanci šalju u rat "kao potrošna roba".

Ista grupa aktivista je 2011. godine ušla na Obamin humanitarni događaj i pjevala pjesmu "Where's Our Change" (gdje je naša promjena), nakon čega ih je izbacilo obezbjeđenje.

Video:  Aktivisti pjevaju pjesmu "Where's Our Change":

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније