Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2013. 13:46 >> 13:50

MIROVNI PREGOVORI

Sirija:Zvaničnici ubjeđuju opoziciju

Ministri arapskih zemalja i zapadnih sila razgovaraće danas s predstavnicima sirijske opozicije kako bi ih ubijedili da učestvuju u mirovnim pregovorima.

 

 

Iako je glavna opoziciona grupa sirijski Nacionalni savjet zaprijetio da će bojkotovati planirane pregovore sljedećeg mjeseca u Ženevi, ministri će, kako je najavljeno, poručiti da je ujedinjena sirijska opozicija od vitalnog značaja za uspjeh mirovnih pregovora, javlja BBC.

U razgovorima u Londonu učestvovaće 11 ministara Grupe prijatelja Sirije, koji treba da udare temelj za Ženevsku konferenciju II. 

Očekuje se da će ministri Velike Britanije, Egipta, Francuske, Njemačke, Jordana, Italije, Katara, Saudijske Arabije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD-a potvrditi stav da Ženevska konferencija mora dovesti do "političke tranzicije" u Siriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније