Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2013. 10:59 >> 11:00

„REJMOND“

Meksiko: Evakuacija zbog uragana

Meksičke vlasti evakuisale su na stotine stanovnika iz izolovanih planinskih sela i nižim priobalnim djelovima zbog prijetnje uragana "Rejmond".

 

 

Guverner Herero države Anheo Ahuire pozvao je ljude da ostanu u svom domovima zbog potencijalno olujnog nevremena treće kategorije pošto je "ponašanje uragana potpuno čudno, potpuno nepredvidivo".

Iako su meteolozi prognozirali da glavni udar uragana "Rejmond" neće stići do obale, nevrijeme prijeti obilnim kišama na već "natopljeni" dio Meksika koji je pretrpio veliku štete u septembru od poplava i klizišta kada je protutnjao uragan "Manuel", prenijela je agencija AP.

Američki centar za uragane saopštio je da je uragan sa maksimalnim udarima vjetra oko 195 kilometar na čas, premješta sjevernije brzinom 3,2 kilometara na čas i da se očekuje da će "prići" obali, a onda naglo okrenuti ka zapadu prema Pacifiku.

Ukoliko "Rejmond" ostane nad Pacifikom, uragan bi mogao da "istrese" od 10 - 25 centimentara kiše u državama Herero i Mičoakan i dovedu do poplave i klizišta duž centralno-južne meksičke obale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније