Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: M.L.B. ]

20. 07. 2020. 22:07 >> 22:05

MIŠEL

Posljednji koraci uvijek najteži, dogovor moguć

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel objavio je večeras na Tviteru da će uskoro poslati liderima zemalja članica Evropske unije (EU) novi predlog sedmogodišnjeg budžeta i plana za oporavak.

"Uskoro ću proslijediti čelnicima svoj novi predlog, koji je plod intenzivnog kolektivnog rada. Znam da su posljednji koraci uvijek najteži, ali sam uvjeren da je dogovor moguć" , rekao je Mišel u video objavi na Tviteru.

Nastavak samita EU danas je nekoliko puta odlagan.

Trebalo je da počne u 16 časova, pa odložen na 17, a onda za još jedan sat, ali nije počeo ni u 19 časova.

Sastanak je pomjeren, jer je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel radio na novom predlogu koji će staviti na sto, uz konsultacije sa liderima zemalja članica.

Samit koji je počeo u petak u 10 sati trebalo je da bude završen u subotu.

Pregovori o budžetu EU od 1,85 hiljada milijardi eura i fondu za oporavak od najteže krize u dužem vremenskom periodu ukazali su na neslaganja među članicama bloka.

Čelnici Francuske i Njemačke Emanuel Makron i Angela Merkel su u dva navrata vrlo nezadovoljni naglo napuštali četvorodnevni sastanak u Briselu, jer su ocijenili da među partnerima u EU nema istinske volje za solidarnost i pomoć najteže pogođenima od koronavirusa, kao ni svijesti da bez toga cijela Unija srlja u propast.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније