Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92 [ Objavila: M.L.B. ]

14. 05. 2020. 14:45 >> 14:44

SLUŽIĆE KAZNU KOD KUĆE

Trampov čovjek na slobodi prije vremena

Pol Manafort pušten je iz zatvora da ostatak kazne služi kod kuće zbog straha od koronavirusa, rekao je njegov advokat Tod Blanš.

Manfort je svojevremeno vodio predsjedničku kampanju Donalda Trampa i optužen je poslije istrage specijalnog tužioca o miješanju Rusije u američke izbore.

Kako je naveo, Manafort ima 71 godinu i napustio je FCI Loreto, zatvor sa niskim stepenom obezbjeđenja u Pensilvaniji.

Manafort je jedan od prvih osuđenih u istrazi specijalnog tužioca Roberta Malera o mogućem dosluhu ljudi iz Tramovog izbornog štaba i Rusije tokom izborne kampanje 2016. godine.

Manafortovi advokati zatražili su od Zatvorskog biroa da on bude pušten da služi kaznu od kuće, navodeći da je u visokom riziku od koronavirusa, imajući u vidu godine i zdravstveno stanje.

Manafort je bio hospitalizovan u decembru zbog srčanih problema, kako su dva bliska izvora tada rekla agenciji AP, prenio je sinoć Glas Amerike.

On je bio u zatvoru od juna 2018. godine, a trebalo je da služi kaznu od sedam godina zatvora.

Sudija u Njujorku odbacio je optužbe, jer je smatrao da je slučaj previše slican onome zbog čega je već bio optužen. Najavljena je žalba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније