Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Tanjug/B92 [ Objavio: O.Z. ]

30. 10. 2017. 21:36   >>  21:05

BIJELA KUĆA SAOPŠTILA

"Optužnice nemaju ništa sa Trampom"

Optužnice protiv dva bivša saradnika u kampanji američkog predsjednika Donalda Trampa nemaju nikakve veze s njim ili njegovom predsjedničkom kampanjom i pokazuju da nema dokaza o miješanju Rusije u kampanju, rekla je portparolka Bijele kuće, Sara Senders.

"Današnja objava nema ništa sa predsjednikom, niti sa predsjedničkom kampanjom ili aktivnostima u vezi kampanje", kazala je danas Senders, prenosi Rojters.

Kako je navela, oni su od prvog dana govorili da nema dokaza o dosluhu Tramp-Rusija i ništa u optužnici neće to promijeniti.

Savezna velika porota optužuje bivšeg šefa predizbornog tima američkog predsjednika, Pola Manaforta i njegovog bivšeg poslovnog saradnika Rika Gejtsa po 12 tačaka, uključujući zavjeru protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Manafort i Gejts: Nijesmo krivi

Bivši šef predsjedničke kampanje Donalda Trampa i njegov saradnik izjasnili su se da nijesu krivi povodom optužbi za pranje novca i druga krivična djela.

Pola Manaforta i njegovog bivšeg poslovnog saradnika Rika Gejtsa savezna velika porota optužuje po 12 tačaka, uključujući zavjeru protiv SAD, a optužnica uključuje, između ostalog, zavjeru za pranje novca i kršenje saveznih zakona o lobiranju i bankarstvu, kao i lažne izjave.

Inače, povodom slučaja Manafort oglasila se i portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je izjavila da u optužbama na račun Pola Manaforta i Rika Gejtsa, postoje određene neistine, kao i da to govori da je u pitanju namještaljka, prenosi Tanjug.

"Mnogo mi se dopao detalj da je, prema navodima američke strabe, predsjednik Ukrajine prije Viktora Janukoviča bila Julija Timošenko. Šta, nijeste znali, e pa - izgleda da je bila", rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Timošenkova je bila premijer Ukrajine od 2007. do 2010. godine, a predsjednik Ukrajine prije Janukoviča (2007-2010) bio je Viktor Juščenko (2005-2010).

"To je važan detalj koji pokazuje na koji način je pripreman taj dokument. Svima treba da bude jasno da kada se radi ozbiljna istraga, o takvim propustima ne može biti ni riječi", rekla je Zaharova.

Međutim, priznanje savjetnika u kampanji Donalda Trampa da je lagao FBI o kontaktima sa Rusima moglo bi da bude prvi veliki udarac na predsjednika SAD, a to otkriće bi moglo da bude veće od ranije objavljene optužnice protiv bivšeg šefa kampanje Pola Manaforta.

Savjetnik za spoljnu politiku Džordž Papadopulos prihvatio je saradnju sa agentima na istrazi o navodnim pokušajima Rusije da utiče na američke izbore i priznao je još 5. oktobra da je imao kontakte sa "licima povezanim sa ruskim zvaničnicima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније