Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 09. 2013. 19:49 >> 19:49

PAKSITAN

Povećava se broj mrtvih u zemljotresu

ajmanje 15 ljudi, prema posljednjim informacijama, izgubilo je život u snažnom potresu koji je pogodio južni i jugozapadni dio Pakistana, javlja agencija Anadolija.

Prema posljednjim informacijama, broj mrtvih se povećava.

"Još devet tijela izvučeno je iz ruševina u Maškaju, što je broj poginulih u zemljotresu povećalo na 15. Oko 50 ljudi povrijeđeno je u zemljotresu", kazao je za AA vladin zvaničnik Jan Mohamad Buledi. 

Vojska i spasilačke službe izvlače ljude iz ruševina. Više kuća sravnjeno je u podrhtavanju zemlje.

"Mnogi su ostali zatrpani pod ruševinama kuća", rekao je jedan zvaničnik.

Zemljotres se dogodio na oko 250 kilometara sjeverno od lučkog grada Karačija.

Američki Centar za geološka istraživanja navodi da je jačina zemljotresa, koji se osjetio i u glavnim gradovima pokrajina Sind i Belucistan, Karachiju i Keti, 6,8 stepeni Richterove skale, dok pakistanske vlasti navode da je jačina zemljotresa 7,2 stepena.

U prvom zemljotresu, jačine 7,8 stepeni, koji je u utorak pogodio je pakistansku pokrajinu Belucistan, smrtno je stradalo oko 700 osoba.

Hiljade još uvijek čekaju pomoć u tom dijelu Pakistana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније