Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

06. 08. 2019. 11:42 >> 11:42
4

KINA NAJAVILA

Kontramjere ako SAD postave rakete u indo-pacifičkom regionu

Kina je danas saopštila da neće "mirno stajati sa strane" i da će preduzeti kontramjere ukoliko SAD postave rakete srednjeg dometa u indo-pacifičkom regionu.

Kineski šef za kontrolu oružja Fu Cong upozorio je susjedne zemlje da ne dozvole Americi da takvo oružje rasporedi na njihovoj teritoriji.

Administracija predsjednika Donalda Trampa povukla je SAD iz Sporazuma o kontroli naoružanja iz vremena hladnog rata sa Rusijom.

Fu je rekao da Kina nema namjeru da potpiše trostrani sporazum o kontroli naoružanja sa Sjedinjenim Američkim Državama i Rusijom, ali da će biti uključena u razgovore o razoružanju.

Američki sekretar odbrane Mark Esper rekao je tokom sastanaka koji su se za vikend održavali u Aziji da Amerikanci žele da u narednim mjesecima rasporede rakete srednjeg ranga u indo-pacifičkom regionu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније