Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

28. 05. 2019. 23:47 >> 23:47

U HOLANDIJI

Saobraćajni kolaps zbog štrajka prevoznika

Oko 80 dolaznih i odlaznih letova na aerodromu u Amsterdamu Šiphol otkazano je danas zbog opšteg štrajka radnika u javnom prevozu, koji je onemogućio putnike i aerodromsko osoblje da stignu do treće najveće vazdušne luke u Evropi.

Gotovo svi vozači vozova, autobusa i tramvaja u Holandiji stupili su danas u 24-časovni štrajk, protestujući zbog predloženih reformi nacionalnog penzionog sistema, javlja Rojters.

Avionska kompanija KLM savjetovala je putnike da odlože svoje planove putovanja i ponudila im mogućnost besplatne zamjene letova za drugi datum.

Britanski Izidžet je otkazao 24 leta nakon što je aerodromska uprava zamolila avio-kompanije da što je više moguće ograniče broj putnika koji dolaze u Šifol.

Ostali avio-operateri koji su otkazali letove i ponudili alternativne datume putovanja su Junajted Erlajns, Flajbi i Rajaner.

Štrajk, koji je izazvao ogromne saobraćajne gužve na područjima velikih holandskih gradova rano jutros, dio je širih protesta, koji će, kako se očekuje, u srijedu kulminirati obustavom rada zaposlenih u fabrikama i javnim službama.

Sindikati traže od vlade da odustane od planova za podizanje starosne granice za penzionisanje, da ta granica ostane na sadašnjem nivou od 66 godina, kao i da olakša prevremeno penzionisanje ljudima koji rade fizički zahtjevne poslove.

Gradske vlasti Amsterdama su zbog štrajka javnog prevoza jedan od glavnih gradskih tunela ispod kanala rezervisale samo za građane koji idu biciklima da bi mogli da stignu do posla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније