Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 04. 2019. 23:04 >> 23:05

U ISTANBULU

Erdoganova stranka traži ponovno brojanje glasova

Vladajuća turska Partija pravde i razvoja (AKP) saopštila je danas da će tražiti ponovno prebrojavanje svih glasova na izborima za gradonačelnika Istanbula.

AKP, čiji je lider predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, žalila se na rezultate tih izbora, poslije čega je u nekoliko istanbulskih distrikata počelo ponovno prebrojavanje glasova na listićima koji su prvobitno proglašeni nevažećim, navodi Asošiejted pres.

Zamenik predsjednika AKP Ihsan Javuz rekao je danas da njegova stranka traži ponovno brojanje svih glasova u 38 distrikata Istanbula, a ne samo listića koji su proglašeni nevažećim.

Na lokalnim izborima održanim 31. marta Erdoganova stranka pobijedila je na nivou cijele Turske, ali je izgubila vlast u Ankari i malom razlikom u Istanbulu.

Javuz je kazao da je na osnovu djelimičnog ponovnog brojanja glasova prednost opozicionog kandidata za gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua smanjena na 16.442 glasa razlike. Prema prvobitnim, nezvaničnim rezultatima, Imamoglu je u odnosu na kandidata AKP, bivšeg premijera Turske Binalija Jildirima, imao prednost od oko 25.000 glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније