Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 17:49   >>  17:16 1

U ITALIJI

Vozač oteo autobus sa đacima i zapalio ga

Vozač školskog autobusa u Italiji oteo je 51 učenika i njihove pratioce, vozio ih sat vremena, a pošto je naišao na policijsku blokadu zapalio je autobus, naveli su zvaničnici.

Policajci su polomili staklo na zadnjim vratima autobusa i izveli sve putnike bez ozbiljnih povreda prije nego što je vozilo uništeno u plamenu.

Pošto je priveden, vozač je izjavio da je to učinio u znak protesta zbog smrti migranata na Sredozemnom moru, izjavio je policijski zvaničnik Luka de Markis.

De Markis je za televiziju Skaj 24 rekao da je vozač, italijanski državljanin senegalskog porijekla, prijetio putnicima da "niko neće preživjeti" dok je vozio autobus sa učenicima dva odjeljenja u provinciji Kremona, oko 40 kilometara od Milana.

Policija je postavila blokadu puta u blizini Milana, a dok su dva policajca zagovarala vozača, koji je prijetio da će zapaliti autobus, drugi su polomili staklo na zadnjim vratima, naveo je De Markis.

On je dodao da je vozač zapalio autobus dok je evakuacija putnika bila u toku.

Neki putnici su odvedeni u bolnicu, uglavnom zbog posjekotina i ogrebotina, nastalih tokom izlaska iz autobusa.

Vozač je zadobio opekotine i ukazana mu je pomoć. On je oženjen i ima dvoje djece.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније