Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

29. 01. 2019. 10:48 >> 10:18

U JAPANU

Pisma sa kalijum cijanidom stigla na deset adresa

Omotnica sa prijetećim pismima i prahom za koji se pretpostavlja da je kalijum cijanid stigle su na adrese više od deset japanskih kompanija, uključujući listove i proizvođače ljekova, objavili su lokalni mediji. Sumnja se na članove kulta Aum Šinrikjo.

Imena pošiljaoca na omotnicama pripadaju pogubljenim vođama Kulta sudnjeg dana Aum Šinrikjo, navode mediji.

Vođa i članovi Kulta sudnjeg dana pogubljeni su prošle godine.

Japanske vlasti pogubile su 2018. bivšeg vođu Kulta sudnjeg dana i 12 ostalih članova te grupe, koji su izveli napad plinom sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici 1995, ubivši 13 ljudi, čime su uništili mit o javnoj sigurnosti u zemlji.

U pismu poslanom na tokijsku adresu uredništva lista "Asahi" u petak, prijeti se da će se distribuirati ljekovi u kojima će biti vrlo otrovni kalijum cijanid ako se ne isplati 35 miliona južnokorejskih wona (31.000 američkih dolara) u bitkoinima, navodi list. Nije rečeno kome bi novac trebao biti isplaćen.

Slične omotnice poslate su prošle sedmice u tokijsko uredništvo lista "Mainichi", farmaceutskim kompanijama u Tokiju i Osaki i prehrambenoj firmi u gradu Saporu na sjeveru zemlje, objavili su lokalni mediji i nacionalna mreža NHK.

Prema NHK-u, policija je identifikovala da je u nekim omotnicama kalijum cijanid.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније