Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 01. 2019. 12:15 >> 11:45
6

IZASLANIK SIRIJE U UN

"Napašćemo aerodrom u Tel Avivu ako ne zaustavite udare"

Izaslanik Sirije u UN zaprijetio je da će se njegova zemlja osvetiti napadima na Međunarodni aerodrom kraj Tel Aviva ukoliko to svjetsko političko tijelo ne zaustavi izraelske udare na sirijsku teritoriju.

Govoreći sinoć u Savjetu bezbjednosti UN nakon niza izraelskih napada iz vazduha u nedjelju, Bašar Džafari je rekao da je Izrael mogao da djeluje slobodno u Siriji jer je imao podršku SAD, Velike Britanije i Francuske u Savjetu bezbjednosti.

"Sirija će koristiti svoje legitimno prvo na samoodbranu i odgovoriti na izraelsku agresiju na Međnarodni aerodrom Damask na isti način na aerodrom Tel Aviv. Nije li vrijeme za Savjet bezbjednosti UN da zaustavi ponovljenu izraelsku agresiju na teritoriju Sirijske Arapske Republike", rekao je Džafari, kako prenosi sirijska državna agencija Sana.

Iako je Izrael više puta napadao ciljeve u Siriji posljednjih godina da zaustavi isporuku oružja libanskom Hezbolahu i spriječi učvršćivanje iranskih snaga, ta zemlja je rijetko odgovarala.

Izraelski mediji navode da nije jasno da li Sirija ima sposobnost da napadne aerodrom Ben Gurion kraj Tel Aviva i da će svaki pokašaj da to uradi Izrael smatrati velikom eskalacijom.

Izrael je u nedjelju navodno izveo najprije raketni napad na iranske mete u Siriji po danu što inače retko čini. U odgovoru na to iranske snage su ispalile raketu zemlja-zemlja na sjever Golanske visoravni koji je pod okupacijom Izraela.

Raketu je presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola" iznad skijaškog centra na planini Hermon, saopštila je izraelska vojska.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније