Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

23. 12. 2018. 15:57 >> 15:30
2

ZLOUPOTRIJEBIO I DONACIJE

Špigl će tužiti svog novinara koji je izmišljao priče

Njemački nedjeljnik Špigl, saopštio je da će podnijeti tužbu protiv svog bivšeg novinara, osumnjičenog da je pored izmišljanja priča za svoje članke, zloupotrijebio donacije namjenjene sirijskoj djeci bez roditelja, a o kojima je pisao.

Redakcija lista je navela da posjeduje informacije, prema kojima je novinar Klaus Relotius, koji je dao otkaz zbog izmišljanja priča, pokrenuo akciju prikupljanja novca, kako bi pomogao d,eci u Siriji o kojoj je pisao. Međutim, novinar je dao svoje lične bankarske podatake za slanje donacija.

"Špigl će sve informacije predati tužilaštvu zajedno sa tužbom", navodi se u saopštenju.

Relotius (33) je nedavno priznao da je izmišljao priče za svoje novinske članke. On je potom dao otkaz, dok su čitaoci posljednjih dana naveli da je Relotius prikupljao novac za sirijsku djecu.

Špigl je naveo da je novinar izmislio glavne likove u tom članku, koji su predstavljeni kao članovi jednog bratstva. Nedjeljnik je dodao da nije znao za to prikupljanje novca, koje je novinar obavljao preko svog ličnog imejla i bankarskog računa. Navodno je donatorima govorio da želi da pomogne sirijskoj djeci da dodju u Njemačku.

List se izvinio čitaocima, navodeći da taj incident predstavlja "sramotu" za nedjeljnik star 70 godina i dodao da će sve učiniti da "povrati kredibilitet i povjerenje".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније