Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

27. 12. 2018. 23:37 >> 23:09

ADVOKAT SAOPŠTIO

Bivši novinar Špigla demantovao da je koristio donacije

Klas Relotius, bivši novinar njemačkog nedjeljnika Špigl, koji je priznao da je izmišljao priče za svoje članke, demantovao je da je koristio novac namijenjen za sirijsku djecu.

Redakcija lista, u nedjelju je saopštila da će podnijeti tužbu protiv novinara, kojeg sumjiči da je pronevjerio donacije.

Advokat novinara je danas rekao da Relotius nije ni u jednom trenutku imao namjeru da iskoristi taj novac i dodao da do pronevjere nije ni došlo.

Prema navodima advokata, Relotius je prikupio oko 7.000 eura, a sam je dao 2.000 eura. Novac prikupljen 2016. godine, predat je jednoj nevladinoj organizaciji u Njemačkoj koja podržava djecu u ratnim područjima.

Relotius je nedavno priznao da je izmišljao priče za svoje novinske članke. Novinar je potom dao otkaz, dok su čitaoci posljednjih dana naveli da je Relotius prikupljao novac za sirijsku djecu.

List se izvinio čitaocima, navodeći da taj incident predstavlja "sramotu" za nedjeljnik star 70 godina i dodao da će sve učiniti da "povrati kredibilitet i povjerenje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније