Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

15. 11. 2018. 12:02 >> 11:38
2

ZBOG BREGZITA

Pljušte ostavke u britanskoj vladi

Do sada je pet osoba iz vlade britanske premijerke podnijelo ostavke u znak protesta zbog sporazuma Tereze Mej o izlasku iz Evropske unije.

Prvi je to učinio britanski ministar za Bregzit Dominik Rab koji je saopštio da mu"savjest ne dozvoljava" da podrži nacrt tog dogovora.

Samo sat iza njega, isto je učinila i sekretarka za rad, zapošljavanje i penzije Ester Mekvej.

Mlađi ministar Sjeverne Irske Šajleš Vara, mlađa ministarka za Bregzit Sula Braverman i parlamentarna sekretarka An-Mari Trevelian, takođe su poslali pisma u kojima podnose ostavke.

Tereza Mej je sinoć objavila da je, poslije petočasovnog sastanka, obezbjedila podršku vlade za sporazum.

BBC navodi da su se, međutim, neki od ministara usprotivili sporazumu. Ova ostavka predstavlja veliki udarac za premijerku Mej, koja bi danas trebalo da se obrati parlamentu povodom postignutog sporazuma, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније