Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M.Lj. (Tanjug) ]

20. 10. 2018. 17:05 >> 17:02

KOD KGB-A

Zabranjen skup sjećanja na Staljinove žrtve

Moskovske vlasti nisu odobrile da komemoracija žrtvama represije u vrijeme komunističkog vođe Josifa Visarionoviča Džugašvilija - Staljina bude kod nekadašnje KGB.

 

Skup je prethodnih 10 godina održavan 29. oktobra u blizini sjedišta KGB, kod "Solovjeckog kamena", spomenika žrtvama političke represije u SSSR, na Lubjanskom trgu u Moskvi, navodi Asošiejted pres.


Aktivisti grupa za zaštitu ljudskih prava čitali su na tim skupovima, koji su trajali po 12 sati, imena ubijenih iz političkih razloga u Staljinovo vreme.


Lokalna vlast je danas saopštila da zbog građevniskih radova skup ne može da bude održan na tom mjestu ove godine i predložila da komemoracija bude kod "Zida tuge", drugog moskovskog spomenika žrtvama progona u Staljinovoj eri. Organizatori skupa protive se predloženoj alternativnoj lokaciji i ocjenjuju odluku vlasti kao "neprihvatljivu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније