Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila R.P. ]

26. 09. 2018. 13:45 >> 13:28

KA JAPANU I TAJVANU

Stiže peti supertajfun, astronaut ga slikao

Peti supertajfun od početka godine nazvan Trami formiran je u zapadnim dijelovima Pacifika, A fotografisao ga je astronaut na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Evropski astronaut Aleksandar Gerst objavio ih je na svom profilu na Titteru opisujući oluju kao "da je neko izvukao veliki čep iz naše planete".

"Gledamo u još jednu veliku oluju. Tajfun 5. kategorije Trami je nezaustavljiv i uputio se ka Japanu i Tajvanu. Budite sigurni vi dolje", napisao je astronaut na svom profilu, piše CNN, a prenosi Dnevni avaz.

Trenutne prognoze kažu kako će tajfun pogoditi sjeverni i centralni Tajvan, kao i japansko ostrvo Rjukju. Sa druge strane, meteorolog CNN-a Tom Sejter kaže da se oluja smirila, ali da meteorolozi čekaju kojim putem će proći.

Oluja i dalje nosi vjetrove od oko 140 kilometara na sat, a Sejter je rekao da je ona za sada veoma nepredvidiva.

Očekuje se da oluja izgubi na snazi prije udara u južnom Japanu za četiri dana, ukoliko nastavi svoju dosadašnju putanju. Ali, čak iako izgubi na snazi, dostići će 4. kategoriju oluje, što bi moglo da prouzrokuje poplave i klizišta.

Trami dolazi za petama supertajfunu Mangkut, koji je pogodio Filipine prije dvije nedjelje, i koji je usmrtio više desetina ljudi.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније