Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 09. 2018. 08:28   >>  08:09

POMPEO PORUČIO

Denuklearizacija pa ukidanje sjevernokorejskih sankcija

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je danas da ekonomske sankcije protiv Sjeverne Koreje neće biti smanjene dok ona ne završi denuklearizaciju zemlje.



 

Pompeo je ovo izjavio poslije ponude sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una da zatvori glavni nuklearni pogon u zemlji u zamjenu za ustupke od Amerike.

Kim Džong Un rekao je prošle nedjelje da je spreman da demontira glavni nuklearni kompleks Njongbijon u prisustvu spoljnih inspektora ukoliko SAD preduzme "odgovarajuće mjere", ne navodeći konkretno kakve mjere očekuje.

On je takođe obećao da će demontirati glavni lansirni poligon za rakete u Sjevernoj Koreji.

Njegove riječi su doprinijele oživljavanju diplomatskih aktivnosti između SAD i Sjeverne Koreje koje su bile u zastoju od istorijskog susreta Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa u Singapuru u junu.

Međutim američki zvaničnici još nijesu dali naznake da su spremni da pruže podsticaje koje Pjongjang želi, prenosi agencija AP.Pompeo je pozvao Kima na sastnak  na margini okupljanja svjetskih lidera u Ujedinjenim nacijama ove nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније