Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

10. 07. 2018. 08:16 >> 08:33

TREĆA FAZA

Tajland:Spasavanje preostalih dječaka i trenera

Jutros je počela treća faza operacije spasavanja preostala četiri dječaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda.

 

 

 

Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu. Sva petorica će biti istovremeno izvučena.

Međutim, ova faza spasavanja mogla bi da traje nešto duže nego prethodne dvije, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i ljekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dječacima.

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dječaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dječaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još u njoj.

Njihova imena nijesu objavljena iz poštovanja prema porodicama dječaka koji se još nalaze u pećini.

Grupa od 12 dječaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna. Nađeni su nakon više dana potrage za njima, u koju su se uključili i najveći specijalci.

Otkada su nađeni, cijela planeta prati njihovo stanje i akcoju spasavanja jer je odmah bilo jasno da će to ići veoma teško jer se dječaci nalaze u zabačenom dijelu pećine koja je poput lavirinta, ali poplavljenog vodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније