Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

AA [ Objavio: O.Z. ]

06. 06. 2018. 10:25 >> 10:14

VULKAN U GVATEMALI

Fuego se ne smiruje, raste broj poginulih

Vulkan Fuego u Gvatemali i dalje izbacuje užarenu lavu i pepeo, a broj poginulih od posljedica erupcije porastao je na 75.

Institut za forenziku u Gvatemali saopštio je da su spasilačke ekipe do sada pronašle tijela 75 poginulih, a da se najmanje 192 osobe i dalje vode kao nestale.

U saopštenju se navodi da su sinoćnje nove eksplozije vulkana izazvale dodatnu paniku među stanovništvom, ali i dodatno otežale akcije koje na ugroženom terenu provode nadležne spasilačke ekipe, prenosi Anadolija.

Šef Instituta za forenziku Fanuel Garsia saopštio je da ekspertni timovi i dalje rade na zahtjevnom zadatku identifikacije tijela stradalnika.

Vulkan je od glavnog grada udaljen svega 40 kilometara, a užarena lavina je spalila mjesto El Rodeo. Predsjednik Gvatemale Džimi Morales je juče posjetio mjesto nesreće, a baš u tim trenucima su spasilačke ekipe helikopterima spasile nekoliko desetina mještana koji su bili zarobljeni u rijeci lave.

Iz kruga oko vulkana evakuisano je najmanje 3.200 mještana, a iz Civilne zaštite Gvatemale javljaju da je erupcijom vulkana ugroženo skoro 1,7 miliona ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније