Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

29. 05. 2018. 22:07 >> 21:59
1

BELGIJSKI PREMIJER

Napadač pominjan u izvještajima službi

Belgijski premijer Šarl Mišel izjavio je da je osuđenik koji je danas u Liježu ubio dvije pripadnice policije i prolaznika bio indirektno pomenut u izvještajima bezbjednosnih službi o osobama sklonim radikalizaciji.

Mišel je rekao da se Bendžamin Herman, kog je policija ubila pošto je danas usmrtio tri osobe, pojavljuje u bezbjednosnim izvještajima "u zabilješkama koje nijesu bile usmjerene na njega, već na druge ljude ili situacije".

Hermanovo ime nije bilo na listi koju je sastavilo odjeljenje za procjenu mogućih terorista, naveo je Mišel.

"Različite službe su procijenile, na osnovu elemenata koje su imale, da nema razloga da se njemu da takva kvalifikacija", rekao je belgijski premijer.

Herman je danas nožem ranio dvije policajke, starosti 45 i 53 godine, i oteo im oružje kojim ih je potom ubio, a usmrtio je i prolaznika (22) i ranio još četiri policajca prije nego što ga je policija ubila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније