Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Blic ]

24. 05. 2018. 16:18 >> 16:12
5

"NEPRIKLADAN TRENUTAK"

Tramp otkazao susret s Kimom

Američki predsjednik Donald Tramp otkazao je sastanak sa liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom, saopštila je Bijela kuća. On je i kazao da su nuklearne sposobnosti SAD toliko moćnije od onih kojima raspolaže Pjongjang "da se moli Bogu da neće morati da ih koriste".

Tramp je poručio Kimu da sastanka neće biti, rekavši da je on u ovom trenutku "neprikladan". Kako je naveo, tu odluku je donio zbog "neprijateljstva i bijesa" iskazanog u posljednjim saopštenjima iz Pjongjanga.

"Vi govorite o svojim nuklearnim sposobnostima, ali naše su toliko masivne i moćnije da se molim Bogu da nećemo morati da ih koristimo",  naveo je Tramp u pismu Kimu.

U pismu, čiji je sadržaj objavila Bokela kuća, Tramp je rekao da se on ipak veoma nada da će se sa liderom Pjongjanga sastati jednog dana.

Njih dvojica je trebalo da se sastanu 12. juna u Singapuru što su mnogi proglasili istorijskim trenutkom za odnose dvije države.

Ranije danas je objavljeno da je Sjeverna Koreja uništila tunele u kojima je vršila nuklearne testove. Strani novinari koji se nalaze u Sjevernoj Koreji kod poligona za nuklearna testiranja, rekli su da su vidjeli ogromnu eksploziju.

Sjeverna Koreja ponudila je da uništi nuklearne poligone ranije ove godine, kao dio ponovnog otvaranja diplomatskih pregovora sa Južnom Korejom i SAD. Međutim, stručnjaci vjeruju da se poligon sam djelimično urušio, nakon testa u septembru prošle godine od kada je neupotrebljiv, piše BBC.

Prethodno su i iz Sjeverne Koreje i iz SAD izražavali zabrinutost da do sastanka možda neće doći. Zvaničnici iz Pjongjanga su oštro reagovali na to što su Južna Koreja i SAD nastavile sa izvođenjem vojnih vježbi, što su smatrali za neprijateljsko ponašanje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније