Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

15. 04. 2018. 11:45 >> 11:39
2

U SIRIJI

Francuska:Rusija da se priključi mirovnim naporima

Francuska poziva Rusiju da se pridruži naporima za postizanje političkog rješenja u Siriji nakon udruženih vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske poslije nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

 

Šef fracuske diplomatije Žan-Iv Le Drian rekao je u intervjuu za list Žurnal di dimanš (Journal du Dimanche) da je potrebno udružiti snage u promovisanju političkog procesa u Siriji koji bi omogućio izlazak iz krize.

Francuska je nastavila razgovore s Rusijom uprkos povišenim tenzijama između istoka i zapada, navodi agencija Asošiejted pres i podsjeća da je predsjednik Francuske Emanuel Makron razgovarao telefonom sa svojim ruskom kolegom Vladimirom Putinom samo nekoliko sati prije vazdušnih napada u Siriji.

Zapadne zemlje optužuju sirijsku vladu da je izvela hemijski napad u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska, gdje su lokalni spasioci naveli da je stradalo više od 40 osoba.

Vlada u Damasku odbacila je sve optužbe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније