Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

11. 04. 2018. 13:27 >> 18:43

U ALŽIRU

Srušio se vojni avion, 257 mrtvih

Alžirski vojni transportni avion srušio se neposredno po polijetanju kod vojne baze Bufarik, tridesetak kilometara od glavnog grada Alžira.

 

To su javili državna novinska agencija APS i lokalne televizije. TV Enahar je prenijela saopštenje Ministarstva odbrane da je 257 osoba stradalo.

Vojni izvor je ranije rekao da je oko 100 vojnika bilo u srušenom avionu, prenijela je agencija Frans pres, a za agenciju AP je alžirski zvaničnik rekao da ima više od 100 mrtvih. 

"Ima više od 100 mrtvih, ne možemo da kažemo tačno koliko u ovom trenutku", rekao je za AP Mohamed Ašur, glavni portparol agencije za civilnu zaštitu za AP.

On je rekao da su u avionu bili vojnici. Za sada nije poznat uzrok nesreće. 

Alžirsko ministarstvo odbrane je saopštilo da se vojni avion srušio ubrzo poslije polijetanja na polje u sjevernom Alžiru.

 

Ministarstvo nije navelo broj nastradalih, ali je izrazilo saučešće porodicama žrtava, prenosi agencija AP. Televizije prenose snimke letjelice u plamenu. 

Agencija APS navodi da letjelica tipa Iljušin-76 krenula za Bešaru jugozapadnom Alžiru. Kako je rekao portparol Ašur letjelica je tek poletjela kada se dogodila nesreća, a planirano je da napravi jedno slijetanje prije Bešara u Tindufu, u južnom Alžiru. 

Vojni izvor je rekao za Frans pres da ta letjelica sovjetske i zatim ruske proizvodnje može da preveze i više od 120 putnika. 

Službe za hitne intervencije poslate su na mjesto udesa. 

Baza Bufarik nalazi se u sjevernom Alžiru blizu Sredozemnog mora, oko 30 kilometara od glavnog grada Alžira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније