Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92 [ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2018. 18:35   >>  18:31 3

DOKAZI SU PROTIV RUSIJE

"Trovanje špijuna napad na EU"

Slučaj trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji je napad na suverenitet EU, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Osim toga, njemačka kancelarka Angela Merkel je navela da će razgovarati sa Francuskom o antiruskim mjerama, prije nego što bude pokrenula bilo kakvu akciju.

Dodala je i da su dokazi o tome da je Rusija imala ulogu u trovanju Skripalja “sa čvrstim osnovama“.

Takođe, oglasio se i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, koji je istakao da je opoziv ruskog ambasadora mjera koja nikada do sada nije primijenjena, kao i da će još zemalja primijeniti dodatne mjere protiv Rusije u ponedjeljak.

Podsjećamo, bivši ruski agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta pronađeni su u nesvjesnom stanju na klupi u Sonsberiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, što je Moskva odbacila.

Poslije Velike Britanije koja je to već učinila, neke zemlje EU planiraju da protjeraju ruske diplomate ili da svoje ambasadore u Rusiji pozovu na konsultacije, rekli su Frans presu izvori bliski samitu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva "žali" zbog odluke EU. "Svakako nam je žao,..i da se takve odluke i procjene donose", rekao je Peskov i dodao, kako prenosi Tass da se Moskva ne slaže sa takvom odlukom i ponovio da "Rusija apsolutno i nedvosmisleno" nije povezana sa slučajem Skripalj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније