Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

12. 03. 2018. 10:23 >> 11:00
9

IZ NORVEŠKE

Putin: Američkoj raketi do Moskve treba 15 minuta

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio da Rusija vidi Arktik kao region koji je važan za njenu bezbjednost.

 

 

On je dodao da bi raketi ispaljenoj s američke podmornice kod obala Norveške bilo potrebno 15 minuta da stigne do Moskve.

Agencija Tass prenosi da je Putin to kazao u intervjuu koji je dio filma "Putin" Andreja Kondrašova, objavljenog na ruskim društvenim mrežama.

"Mi ne prijetimo nikome, ali koristeći prednosti koje imamo, u ovom konkretnom slučaju koristeći prednost u teritoriji, obezbijedićemo sigurnost Rusiji i njenom narodu.

Imajući to u vidu, arktički region izuzetno je važan za Rusiju", naveo je Putin.On je iznio tvrdnju da Rusija ima najmoćniju nuklearnu flotu i dodao da su američke podmornice koje nose rakete u borbenoj pripravnosti kod obala Noveške.

"Vrijeme doleta do Moskve je 15 minuta", kazao je Putin. On je pomenuo i da je posjetio ostrva Zemlje Franje Josifa gdje su, po riječima Putina, do nedavno vodiči govorili stranim turistima da su ta područja "nekada pripadala Sovjetskom savezu". "To znači da su nas zanemarivali, iako mi te teritorije nikome nijesmo prepustili", poručio je Putin.

On je ukazao na bogata nalazišta sirovina na Arktiku.

"Mi se svi sjećamo da je Lomonosov rekao da će bogatstvo Rusije rasti zahvaljujući Sibiru. Sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će bogatstvo Rusije rasti i zahvaljujući Arktiku. Čini se da tamo ima svega", rekao je Putin.

Navodi se da je predsjednik Rusije istovremeno naglasio važnost zaštite prirode.

"Ekologija Arktika je veoma krhka i potrebno je mnogo pažnje. Infrastrukture bi tamo trebalo da budu ekološki prihvatljive", kazao je Putin.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније